Dani ekonomista 2020

Dani ekonomista 2020

Projekat „Dani ekonomista“ se i ove godine, tradicionalno realizuje u organizaciji Udruženja Studenata Ekonomskog Fakulteta u Kragujevcu (USEF) i Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta. U okviru ovog projekta se održava niz predavanja, radionica i Case Study – takmičenje u rešavanju realnih poslovnih problema, sve ovo u cilju upotpunjavanja svakodnevnog života studenata, povećanja edukativnog standarda i pružanje mogućnosti studentima da izađu iz zone komfora i steknu neformalno obrazovanje.

U periodu od 09.03-12.03. održaće se niz akcija i predavanja:

09.03. u saradnji sa kompanijom MK Group, u Svečanoj sali sa početkom od 12 časova, biće realizovana dva predavanja:

• Uloga sektora trezora u organizaciji
• Uloga kontrolinga u organizaciji

Predavanja će održati Vesna Lečić, direktorka odeljenja za kontroling MK Group i Vladimir Racković, direktor sektora trezora MK Group.

10.03. Strahinja Ćalović, ekspert za online marketing i vođenje poslovnih naloga na društvenim mrežama, održaće predavanje, sa početkom od 12 časova u Svečanoj sali, na temu Društvene mreže u ekonomiji 2020. Teme koje će biti obuhvaćene ovim predavanjem:


• Društvene mreže u Srbiji i svetu
• Potencijal društvenih mreža
• Kako društvene mreže funkcionišu i doprinose ekonomiji?
• Prednosti i zamke
• Trendovi i predviđanja na polju društvenih mreža

Između ostalog, Strahinja je autor stranica na društvenim mrežama Aca Informacija i Tatin dnevnik, bavi se i digitalnim marketingom za sledeće kompanije MTS, Admiral, Frikom…

Ove godine, želimo da uvedemo novinu, kada je reč o ovom, tradicionalnom projektu, 10.03. sa početkom od 15 časova i 30 minuta u sali Druge kragujevačke gimnazije, realizovaće se i humanitarna utakmica. Na ovoj utakmici će suprotstavljeni timovi biti profesori i studenati, sve u cilju prikupljanja sredstava za Janjine prve korake i Tanju, da pobedi opaku bolest. Cena karte biće simboličnih 100 dinara.

11.03. se održava prvi dan Case Study takmičenja, kada će timovi imati priliku da se upoznaju sa zadatkom i osmisle kreativno i inovativno rešenje.
Pored toga, za sve one koji nisu uzeli učešće na takmičenju, biće održane radionice u dva termina: 13 časova i 15 časova. Radionice će održati Željko Skenderović, urednik sadržaja i komunikacija sa posetiocima na portalu NajStudent. Na ovim radionicama će studenti biti u prilici da nauče kako da naprave pregledan i interesantan CV, kako da napišu inspirativno motivaciono pismo, kojim će se diferencirati od ostalih kandidata i imaće priliku da se pripreme za razgovor za posao.

12.03. će timovi prezentovati svoja rešenja eminentnim predstavnicima privrede, nakon čega će biti proglašenje pobednika i svečanost povodom obeležavanja 16. rođendana Udruženja Studenata Ekonomskog Fakulteta u Kragujevcu (USEF). Timovi sa najboljim rešenjem kao nagradu dobiće praksu u kompanijama, čiji su predstavnici članovi žirija.

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)