Đorđe Balašević održaće koncert u Kragujevcu 15. novembra

Đorđe Balašević održaće  koncert u Kragujevcu 15. novembra

15. novembra u 20 časova u SBB hali “Jezero” posle osam godina pauze legendarni kantautor Đorđe Balašević održaće koncert u Kragujevcu.

Prethodni susret sa Kragujevčanima bio je na Đoletovom ‘Kalendaru mog detinjstva’ uz klavirsku pratnju, a ovaj put će sa velikim pratećim bendom, poznatim i kao Ujedinjeni Mangupi, nastupiti u kragujevačkoj hali.

Djordje Balašević
Djordje Balašević

„Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni. Oni koji me do sad nisu zavoleli, i neće, bojim se…“, rekao je jednom Đole.

Ovaj put za Šumadince koji vole Panonskog Mornara mesto okupljanja je 15. novembra „SBB hala Jezero“. U Kragujevcu se pruža izuzetna prilika da čuju uživo Đorđa Balaševića i svi oni koji živeći u nekom drugom gradu za to nemaju mogućnost.

Ulaznice su u prodaji: parter 1.500, tribine 1.800 dinara, dok je VIP RASPRODAT. Prodaja ide preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs, a u Kragujevcu na biletarnici Doma samoupravljača, kao i Da Gama Travel-u i Music Store-u.

Đole o sebi:

Prijatelji me uglavnom zovu Đole…Neprijatelji me ne zovu. Ali ne zovem ni ja njih. Pa ko duže izdrži…
Rođen sam 1953. godine (Bik) u Novom Sadu, u gradu kroz koji protiče Dunav. U Evropi formalno. Išao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao. Sve u svemu nije baš sjajno, ali je ipak korisnije nego da sam u međuvremenu doktorirao marksizam, kao neki moji ambiciozniji vršnjaci. Vojnu obavezu sam regulisao, u celosti, nisam osuđivan, ni krivično gonjen, i nisam bio član Saveza komunista.
Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi.
Ubrajaju me u prvih pet kantautora u našim zemljama, ali u našim zemljama ima taman toliko kantautora da, kako god okreneš, moraš biti među prvih, i jedinih pet.
Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije, je i Poslednja jugoslovenska turneja u maju 1990. Poslednja jugoslovenska, ne moja…

https://www.balasevic.com/

https://www.facebook.com/djordjebalasevicofficialpage/

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)