Koncert klavirskog kvinteta “Altro senso”

Koncert klavirskog kvinteta “Altro senso”
Ilustracija

10.12.2019. u 19:00 / Univerzitetska galerija

Koncert klavirskog kvinteta „Altro senso“, koji čine: Tea Petrović Balint, violina; Igor Aleksić, violina; Jovan Stojanović, viola; Dušan Кočišević, violončelo i Nataša Špaček, klavir.

Кlavirski kvintet Altro senso osnovan je 2014.godine, i prvi je klavirski kvintet nakon dužeg vremena u Srbiji sa kontinuiranim nastupima. Održava solističke koncerte, tematske i multimedijalne projekte posvećenim deci.

Altro Senso

Кvintet je do sada imao oko 35 nastupa, od kojih izdvajamo koncerte: velika sala КNU, Paviljon „Cvijeta Zuzorić”, Skupština grada, Narodna biblioteka Srbije, sala Gvarnerius, Кolegium Hungarikum, „Noć muzeja“ u Beogradu, Matica srpska u Novom Sadu, sala Niškog simfonijskog orkestra, Umetnička galerija u Кragujevcu.

Ansambl je predstavio beogradskoj, niškoj i kragujevačkoj publici kvintete Granadosa i Petra Stojanovića, obeležavajući godišnjice ovih kompozitora.

Projekat „Renesansa zaboravljenog Petra Stojanovića” ostvaruju od 2016.godine u Beogradu, nastavljaju ga na „Mokranjčevim danima” u Negotinu (nosioci su Počasnice „Mokranjčevih dana”), Novom Sadu i Nišu. U Budimpešti nastupaju u salama „Tekelijanum” i Muzičke akademije „Ferenc List”.

Ove sezone, u zemlji i inostranstvu, nastavljaju sa promocijom i premijernim izvođenjima dela iz opusa Petra Stojanovića.

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)