Kragujevcu odobren projekat “eUprava grada Kragujevca – Stub dobre uprave”

Kragujevcu odobren projekat “eUprava grada Kragujevca – Stub dobre uprave”
Foto: ar130405 from Pixabay

Kragujevac je jedna od 35 lokalnih samouprava, koji će uz uz podršku Vlade Švajcarske preko programa Swiss PRO imati mogućnost da unapredi kapacitete za elektronsku upravu i pružanje elektronskih usluga građanima i privredi. Projekat “eUprava grada Kragujevca – Stub dobre uprave”  odobren je u okviru javnog poziva „Da kliknemo zajedno”, koji je bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Cilj projekta je unapređenje organizacionog i normativnog okvira za eUpravu, povećanje kapaciteta i znanja službenika uključenih u pružanje elektronskih usluga, a planirano je i unapređenje postupanja po osnovu eZUP-a i uvođenje novih eUsluga. To će doprineti boljoj transparentnosti i efikasnosti gradske uprave, kao i većem zadovoljstvu građana pruženim uslugama.

Program će pružiti i tehničku pomoć za uspostavljanje pomoćnih tehnologija za osobe sa invaliditetom, a u okviru projekta biće nabavljen i odgovarajući hardver u svrhu podrške za unapređenje usluga.

Ukupna vrednost projekta iznosi 9 250 evra, od čega će Swiss PRO obezbediti 6880, a grad Kragujevac 2370 evra.

Izvor: kragujevac.rs

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)