Nerpofitna organizacija 300 Kragujevčana pokušava da reši probleme građana “sa one strane pruge”

Nerpofitna organizacija 300 Kragujevčana pokušava da reši probleme građana “sa one strane pruge”
Foto: 300 Kragujevčana

Otkada je sveta i veka, stanovnike mesnih zajednica Filip Kljajić, Bresnica, Pivara i drugih mesnih zajednica lociranih “sa one strane pruge” muče isti problemi.

Jedan od njih tiče se majki sa bebama koje nemaju način da pređu preko pruge bez nošenja kolica i deteta u rukama. Niti ima varijante penjanja na nadvožnjak, niti prelaza preko pruge. Isti problem muče osobe sa invaliditetom koje su u kolicima.

Obratićemo se nadležnima sa zahtevom da se napravi rampa sa obe strane nadvožnjaka da bi ovaj problem bio rešen.

Drugi problem na koji su nam ukazali stanovnici ovih naselja je divlja deponija koja se stalno obnavlja ispod nadvožnjaka. Otpad ostaje za prodavcima koji imaju svoje tezge ispod nadvožnjaka. JKP Šumadija otklanja smeće povremeno ali brzo se stvore nove gomile.

Foto: 300 Kragujevčana

Rešenje je pravljenje organizovanog prostora za prodaju kod drvare na par stotina metara od nadvožnjaka čime bi i prodavci nastavili da rade posao kojim se bave i nered ispod nadvožnjaka bi nestao.

Na problem i rešenje ćemo skrenuti pažnju “gradskim ocima” dopisom, a ukoliko reakcija izostane, posle martovskih izbora pozabavićemo se ovim temama.

Pratite akcije 300 Kragujevčana na linku 300 Kragujevčana

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)