Pazite gde se parkirate jer pljušte kazne! Ne znamo još kolike su!

Pazite gde se parkirate jer pljušte kazne! Ne znamo još kolike su!

Naš reporter je danas 18.11.2019. lično iskusio primenu zakona o komunalnoj policiji “Sl. glasnik RS” br. 51/2009.

Zaustavio se da na brzinu svrati do veterinara, a kako nije bilo mesta na parkingu u Glavnoj ulici ispred veterinarske ambulante “Radičević” i Banca Intesa, odlučio je da zastane pravo ispred praznih kontejnera i na brzinu obavi šta je zamislio.

Kaže nije se zadržao ni 3 minuta, kupio je sve što mu je trebalo.

Ove veterinarske usluge će morati da plati na odloženo i to na dve rate uz veliku kamatu. Prvu ratu je platio odmah kod veterinara, a drugu će kasnije kada mu na kućnu adresu isporuči poštar kaznu za komunalni prekršaj.

Komunalni prekršaj
M.A.

Kako kaže, svestan je da je pogrešio i platiće kaznu a grešku više neće ponavljati. Ne zna kolika je kazna i kada će mu biti isporučena. Nada se samo da neće biti okačena na neku oglasnu tablu, kako to inače državni organi vole da rade, bez ličnog uručenja i kasnije naplaćivana sa kamatom preko izvršitelja.

Dobra strana je što postoji servis za proveru neplaćenih kazni pa ćemo da proveravamo da li on radi kako treba na adresi https://rnk.sipres.sud.rs/?lang=lat

Da se ne biste pitali zašto Vas nije niko upozorio da su komunalci prestali da jure bake koje prodaju jaja ispred prodavnice i prešli na uređenje značajnijih stvari, evo mi to činimo sada.

Budite upozoreni, vodite računa, poštujte propise i biće svima lepše i lakše. Jedino što će i državni budžet doduše biti lakši ako svi budemo poštovali propise.

Verujemo da će komunalci praksu kontrole komunalnog reda nastaviti svuda i primenjivati pravila po istim aršinima. Ono što smo mi uočili je da reda na raskrsnici u Pivari između ulica Kosovske i Stojana Protića, u Erdogliji na trotoarima i zelenim površinama ili ispred zgrade Suda, nema.

Proveravamo danas 25.11.2019. i u registru neplaćenih kazni još uvek ne može da se pronađe kazna. Verovatno treba puno vremena da se upare podaci komunalaca sa registarskim tablicama u MUP-u i donese rešenje o kazni.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)