Podrška Vladine Kancelarije razvoju IT programa na Univerzitetu

Podrška Vladine Kancelarije razvoju IT programa na Univerzitetu
Foto: Nikolay Georgiev from Pixabay

Svetlana Jovanović, viša savetnica pri Kabinetu predsednice Vlade Srbije u Jedinici za implementaciju strateških projekata IT i eUprava, doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije u pratnji domaćina Danila Savića, člana Gradskog veća za IKT, eUpravu i „Pametan grad“ i Zorana Đorovića, direktora Biznis inovacionog centra Kragujevac, pre seminara „Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u primeni regulative u oblasti informacione bezbednosti” posetili su Univerzitet u Kragujevcu.

Na sastanku je bilo reči o saradnji i daljim aktivnostima u realizaciji i održivosti novoakreditovanog studijskog programa master akademskih studija Informacionih tehnologija (Master 4.0 program), kao i novog i jedinstvenog master programa u ovom delu Evrope – Pravo u informacionim tehnologijama, funkcionisanju i kadrovskoj podršci Državnom data centru u Kragujevcu, čija se izgradnja završava naredne godine, funkcionisanju novoosnovanog Instituta za informacione tehnologije, kao nove članice Univerziteta u Kragujevcu, kao i mogućnosti za studijske boravke najboljih studenata Univerziteta u Kragujevcu u vodećim svetskim IT kompanijama.

Nakon Univerziteta, gosti su u pratnji gradonačelnika Radomira Nikolića obišli Gradski data centar, gde je u toku instaliranje opreme koju je Narodna Republika Kina donirala Kragujevcu. Vrednost Huawei opreme je dva miliona dolara. Ako sve bude teklo po planu Gradski data centar biće pušten u rad polovinom novembra.

Izvor: kragujevac.rs

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)