Potrebe građana vidljive iz aviona

Potrebe građana vidljive iz aviona
Foto: 300 Kragujevčana

Jutros su gradu, na tri lokacije, osvanuli transparenti “300 Kragujevčana” kojim ovo udruženje građana ukazuje na probleme sa kojima se sugrađani određenih mesnih zajednica susreću. 

Tako je na ulazu u Beloševac osvanuo transparent “Beloševcu je potrebno obdanište” kojim ukazuju na problem sa kojim se susreće naselje od preko 15 000 stanovnika. U nedostatku obdaništa, roditelji svoju decu upisuju u najbliže koje im je dostupno, a ono se nalazi kod škole Milutin Todorović. Deca steknu poznanstva tokom boravka u obdaništu, roditelji se takođe zbliže i kada dođe vreme upisa u osnovnu školu mnoga deca iz Beloševca upisuju Milutin Todorović dok škola u Beloševcu “umire”. Od nekadašnjih 5 odeljenja, svela se na 2. Što je manje đaka i briga o školi je manja. Zato “300 Kragujevčana” poručuje – BELOŠEVCU JE POTREBNO OBDANIŠTE. 

Beloševcu je potrebno obdanište

Na Pivari i u Erdogliji transparenti su drugog sadržaja. U ovim naseljima poručujemo FILTERE U DIMNJAKE – STOP ZAGAĐENJU VAZDUHA, ukazujući na problem izduvnih gasova i pepela iz dimnjaka Energetike. Naravno, dugotrajno rešenje nisu filteri već prelazak na druge energente i izbacivanje pre svega mazuta iz upotrebe ali i do tada treba voditi brigu o vazduhu koji je prema merenjima poslednjih dana ocenjen kao – nezdrav! 

Pivarci se guše u smogu
Ni Erdoglija i Kolonija ne zaostaju u zagađenom vazduhu
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)