Prodaja vinjeta za prolazak kroz Mađarsku na MOL pumpi u Kragujevcu

Prodaja vinjeta za prolazak kroz Mađarsku na MOL pumpi u Kragujevcu
Foto: Schwoaze from Pixabay

Na MOL Serbia pumpi u Kragujevcu, svi vozači od danas mogu da kupe mađarske e-vinjete i HU-GO e-putarine za prolazak kroz ovu evropsku zemlju. Proširenje saradnje između MOL Serbia i Nacionalne službe za naplatu putarine ozvaničeno je danas potpisivanjem sporazuma na servisnoj stanici ove kompanije u Kragujevcu kome su prisustvovali Atila Galamboš rukovodilac Komiteta za zapadni Balkana u Privrednoj komori Mađarske, Radomir Erić član Gradskog veća za privredu, Aleksandar Štajn pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju i Predrag Lučić direktor Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Kragujevac .

Schwoaze from Pixabay
Schwoaze from Pixabay

Sporazum su potpisali Zoltan Garai, finansijski direktor kompanije MOL Serbia i Tamaš Bartala, direktor mađarske Nacionalne službe za naplatu putarine.

Mađarska i Srbija danas imaju veoma uspešnu saradnju i važno je što se ona razvija i u kulturnom, političkom i ekonomskom smislu, rekao je Tamaš Bartala. On je istakao da slično kao i Srbiji, Mađarska ima više komšijskih zemalja čime je postala zemlja tranzita, zbog čega nam je cilj da što većem broju prolaznika kroz Mađarsku i turista koji je posećuju omogućimo prijatno putovanje. Želja nam je da udvostričimo broj prodajnih mesta mađarskih vinjeta u Srbiji, kojih za sad ima deset i na taj način pružimo mogućnost svima da nesmetano putuju kroz Mađarsku, kazao je Tomaš Bartala.

Otvaranjem prodajnog mesta mađarskih vinjeta u Kragujevcu u srcu Šumadije nastavljamo plodonosnu saradnju sa ovom zemljom, rekao je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu. Podsetivši da je Mađarska prošle godine otvorila i svoj počasni konzulat u Kragujevcu, on je izrazio uverenje da se zbog pregovora koji su u toku rezultati privredne saradnje tek očekuju.

Kupovina vinjeta na MOL-ovoj pumpi u Kragujevcu olakšaće putovanje svim Kragujevčanima koji žele da putuju kroz Mađarsku, a ova mogućnost predstavlja nastavak saradnje sa mađarskim partnerima započete pre dve godine odlaskom delegacije grada Kragujevca u Budimpeštu, zatim otvaranja Privredme komore za Zapadni Balkan u okviru Privredne komore Mađarske kao i otvaranja kancelarije počasnog konzulata, rekao je Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju. Današnjim događajem, dodao je Štajn najavili smo i buduće projekte koji će biti značajni za građane Kragujevca.

Inače, na MOL-ovoj pumpi u Kragujevcu, u zavisnosti od kategorije vozila vozači će moći da kupe vinjete za period važenja od 10 dana, jedan mesec ili godinu dana, ali i da dopune elektronsku putarinu koju već imaju za prolazak kroz Mađarsku.

Izvor: kragujevac.rs

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)