U Novi Pazar po nove bodove

U Novi Pazar po nove bodove
Foto: Pixabay

Uokviru 5. kola BPŠ Super lige Srbije, odbojkaše Radničkog u subotuod 18 časova očekuje gostovanje poslednjeplasiranom Novom Pazaru.

Pazarcisu sezonu otvorili sa četiri uzastopna poraza, uz samo jedanosvojeni set. Evidentno je da su se brojne promene u igračkom kadrutokom letnje pauze nepovoljno odrazile na rezultate Novog Pazara nastartu sezone i da ekipa još uvek nije dovoljno uigrana. Umeđuvremenu, došlo je i do promene na poziciji trenera, tako da je ekipu umesto Gorana Ilića preuzeo DraganBonić.

Lošuformu Pazaraca pokušaće da iskoriste Kragujevčani, koji su i poredporaza u derbiju sa Vojvodinom minulog vikenda pokazali da se sapunim pravom ubrajaju među najkvalitetnije ekipe u ligi.

Predvođenkapitenom Vladimirom Jekićem, Radnički igra zaista dobro ove sezone, bez onih oscilacija koje subile karakteristične za igru Kragujevčana u bliskoj prošlosti. Zaočekivati je da Šumadinci na gostovanju Novom Pazaru potvrde dobruformu i dođu do novih bodova, koji bi im omogućili ostanak u samomvrhu tabele.

Napomenimoi to da je Radnički prošle sezone u tri navrata savladao Pazarce,dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu Srbije, što je još jedanpodatak koji ide u prilog kragujevačkom timu pred nastupajućegostovanje.

PROTIVVOJVODINE U ČETVRTFINALU KUPA

Odbojkaši Radničkog sastaće se sa novosadskom Vojvodinom NS Seme učetvrtfinalu Kupa Srbije. Prva utakmica igra se 20. novembra u „SBBhali Jezero“, dok je revanš na programu 4. decembra u novosadskom „Spensu“.

Preostale parove četvrtfinala Kupa Srbije čine: Niš – Spartak (Subotica), Novi Pazar – Mladi radnik i Partizan – Crvena zvezda.

Po propozicijama Kupa Srbije, u četvrtfinalu se igraju dve utakmice. 

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika.

Izvor: Sportsko društvo Radnički

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)