Učesnicima afere “Indeks” više od 60 godina zatvora

Učesnicima afere “Indeks” više od 60 godina zatvora

SMEDEREVO – Nakon gotovo 11 godina pokretanja afere “indeks” , Viši sud u Smederevu danas je izrekao prvostepenu presudu kojom je proglasio krivim sve optužene za prodaju diploma i ispita na Pravnom fakultetu u Kragujevcu i osudio ih na ukupno više od 60 godina zatvora.

Lokalni mediji prenose da je Saša Jovanović osuđen na šest godina zatvora, Dragana Petrović na sedam, Emilija Stanković na pet, Sveto Purić na osam, Bojan Vlajković na četiri, Dragan Mrdalović na šest godina zatvora.

Olya Adamovich from Pixabay

Optuženi Ivan Čukalović dobio je dve godine zatvora, Zoran Simić pet, Milena Petrović tri, kao i Srdan Đordević i Nenad Đurdević.

Olivera Kojić osuđena je na dve godine zatvora, Andrija Tomović na tri, Radoje Brkić na dve, kao i Miodrag Micović, a Jasmina Nektarijević na šest meseci kućnog zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

U protekla dva meseca zamenik Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i branioci iznosili su završne reči. Tužilac je tražio da optuženi budu osuđeni na kazne zatvora od dve do 11 godina. Za 27 optuženih predložio je zatvor, i to ukupno vise od 120 godina robije.

Branioci i optuženi su tražili oslobađajuće presude.

Izvor: rtv.rs

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)